Vasudhaiva kutumbakamin etusivulle

SUOLAMARSSI 75 -VUOTTA / HIND SWARAJ

 
 
Suolamarssi 75-vuotta / Hind Swaraj -suomennoksen etusivulle

Suolamarssin 75-vuotisjuhlan toimintaa muualla maailmalla:

LEHDISTÖTIEDOTE 11.3.2005

Gandhin suolamarssin juhlavuosi innosti suomalaiset käännöstalkoisiin.

Vuonna 1930 Gandhin johtama suolamarssi (12.3. - 6.4.) näytti satyagrahan, väkivallattoman suoran toiminnan voiman koko maailmalle. Gandhin merkitys oli keskeinen mm. Nelson Mandelalle ja Martin Luther Kingille. Gandhilainen perinne on ollut voimakas vaikutin myös Pohjoismaiden kansalaisliikkeissä.

Suolamarssin 75-vuotis juhlapäivinä 12.3. - 5.4.2005 Gandhin poliittinen pääteos, pieni Hind Swaraj -kirjanen suomennetaan ensimmäistä kertaa. Suomennos tehdään englanninkielisestä laitoksesta talkoovoimin. 92-sivuisen tekstin suomentamiseen osallistuu kansalaisliikkeiden veteraaneja, virkamiehiä, kansanedustajia, meppejä, koululaisia ja opiskelijoita sekä kulttuuri- ja tiede-elämästä tunnettuja suomalaisia. (Luettelo osallistujista saatavilla, ks. alla.)

Suomennos julkaistaan Suomen sosiaalifoorumissa 9.4.2005. Sosiaalifoorumissa on myös Demokratiafoorumin Vasudhaiva Kutumbakamin ja Suomen suolamarssitoimikunnan Aikamme Gandhi -seminaari. Tampereen yliopiston sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitoksella järjestetään ti 29.3. klo 10-13 keskustelutilaisuus aiheesta:.Mikä voisi olla Gandhin sanoma tämän päivän Suomessa?

Suolamarssin juhlavuoden kunniaksi Pohjoismaissa järjestetään monenlaista toimintaa. Kööpenhaminassa ja Tukholmassa kansanedustajille luovutetaan paikallisten suolamarssikomiteoiden pakkaamma suolapussi ja poliittinen viesti. (Ks. http://www.folkrorelser.nu/saltmarschen)

Helsingissä ja Tampereella 11.3.2005

Suomen suolamarssitoimikunnan puolesta,

Satu Hassi, Outi Hakkarainen, Eila Salomaa, Pilvi Toppinen, Marko Ulvila, Thomas Wallgren

Lisätiedot: Marko Ulvila (050-331 0202) marko.ulvila@kaapeli.fi Suomennostalkoiden osanottajaluettelo: pilvi.toppinen@helsinki.fi